24 augusti 2009

Summa summarum #3

Då var det dags för ännu en vardagssummering så här i början av veckan.
  • Antal arbetade timmar: 8,5
  • Antal köttfärssås sedan sist: 1
  • Antal sekunder det tog (krävdes) att tömma den stora latten i strupen strax före läggandet av 5½-åringen samt preparerandet av 5½-månadersgossen inför natten : 17
  • Antal flaskor á 100 ml tillägg som lillgossen sedan födseln sugit i sig som surrogat för modersmjölk: ½
  • Antal flaskor á 100 ml välling som lillgossen sedan födseln sugit i sig som surrogat för modersmjölk: ½
  • Antal gånger jag som pappa, sedan lillgossens födsel, känt mig tillräcklig som "vätskeutfodrare " som surrogat för mamma/modersmjölk: 1
  • SUMMA VARDAGSUPPLEVELSE: 28,5


Nänä, det är inte lätt hela tiden! När gosse Nr 1 var liten behövde man inte alls truga när det gällde att presentera nya mer eller mindre spännande inslag på menyn. Med gosse Nr 2 har det inte alls varit lika smidigt - i varje fall inte när det gäller intag av annan vätska än vatten. För en far kan det kännas oerhört tryggt att veta, att man kan ge sitt lilla barn ersättning för modersmjölken när den lille är som mest otröstlig och mamma inte är i närheten. Man känner sig tillräcklig, kompetent och inte lite stolt över att kunna hantera den lilles alla behov utan mamma närvarande.

Förvisso gillar gossen len havregröt nersköljd med vatten men det är inte lika smidigt (och charmigt) att under sen kvällstid eller natt slaska ihop ett mål gröt istället för en flaska välling när den lille skriker hjärtlöst pga hunger. Det känns nästan lite fattigt att kasta fram en skål med gröt när den lille i själva verket vill ha mjölk från mamma, presenterad från ett varmt och mjukt bröst. Sådana smakligheter som Grönsaker och kyckling, Grönsaker och kalvkött eller Kalops går också fetbort i det här läget. Under dagtid är annars dessa orange gourmeträtter helt accepterade av lillen - osaltade och ganska smaklösa men ändå . . .

En (1) gång accepterade lillen flaskan med tillägg och då blev jag alldeles varm i kroppen och stolt som en tupp! Tänka sig, grabben köper upplägget med flaska och noga tempererad välling från pappa istället för mammas mjölk! Antagligen var han sanslöst hungrig den gången för sedan dess rullar han bara runt gummitutan i munnen, petar ut den med tungan och spänner kroppen i en hård bakåtböjd båge, som med all önskvärd tydlighet säger: "Nu får du f-n ge dig pappa - jag gillar inte det där blasket! Ta hit mamma - nu!"

Det känns änna i hjärtat . . .

Ack ja! / Go gôbbe

P.S.
Den manliga motsvarigheten till modersmjölk, kan det möjligen vara farvatten? (Nu sparkar säkert en och annan Göteborgs-vits-hatare bakut. Jag säger bara: Vassego´)

Andra bloggares funderingar kring , ,

6 kommentarer:

  1. Tack, vännen! DEN värmde. Till ock med så mycket att jag förlåter dig för "farvatten".

    Kram (tillbaka), Rana

    SvaraRadera
  2. Det är inte lätt med barn, ingen är den andra lik. Våra sönder nr 1 och 2 är som motsatser till varandra! En lugn, en temperamentsfull. En storätare, en "småätare" osv. Det ska tydligen inte vara lätt att vara förälder, kom någon på... :-D

    SvaraRadera
  3. Rana
    Glädjande att digitala kramar kan värma! Den med "farvatten" var la inte så dum? Inte min egen dock.

    Västergötskan
    Nope, dé ska´ inte va´ lätt att va´ förälder . . . tydligen.

    SvaraRadera
  4. Hahaha, du drar stolt en ordvits (kan du inte skriva ett inlägg om varför det BARA är män som gillar det??) - och så är det inte ens din??? Hahaha, jag vet inte ens varför det är så kul.

    (Latte på 17 sek vet jag allt om.)

    /Ranalolo

    SvaraRadera
  5. "Farvatten"
    ha, ha, ha, ha!!
    De´ska´ la änna va´ en Göteborgare te´ de´!

    SvaraRadera
  6. Fru R
    Jodå, dé var en Göteborgare som fick té dé - dock inte jag själv som redan nämnts. Fru R - är det möjligen Fru R på Metrobloggen? Din profillänk i kommentaren är inte aktiverad . . .

    SvaraRadera

Kul att du tittar in! Om du förhandsgranskar din kommentar och sedan vill redigera, är det bara att klicka på X-et i det övre, högra hörnet i rutan här under (eller den nyligen tillagda Redigera-knappen naturligtvis)