27 oktober 2010

Apropå Nobelfesten och utfrysning . . .

Det var ju detta med utfrysning av SD i Riksdagen och hur flera partier på ett i mina ögon omoget sätt uttryckte sig politiskt korrekt (?) när de skulle övertyga oss andra om att de verkligen inte sympatiserar med SD och inte heller vill ta diskussioner/debatter med dem.

Nu är det utfrysning på gång igen . . . den här gången från Nobelstiftelsens sida.


Jag har antytt det tidigare och jag repeterar - jag röstade inte på SD men jag måste ändå respektera att de blivit invalda i Riksdagen och ett otal kommuners Kommunfullmäktige. Nobelstiftelsen menar att SD's principprogram har motsatt riktning mot Alfred Nobels vilja "att inget avseende ska fästas vid någons nationalitetstillhörighet". Jag kan respektera stiftelsens motivering men jag tycker ändå, att det är väldigt bajsnödigt att ta ett sådant beslut. Historiskt har väl alltid riksdagspartiernas ledare inbjudits till Nobelfesten? Rätta mig gärna om jag har fel.

Sedan får vem som helst komma dragandes med sin bullshit om att mitt resonemang är bullshit eftersom SD är rasistiskt, invandringsfientligt och icke rumsrent i största allmänhet. Demokratin har talat och därmed basta! All politisk korrekthet i de mest skilda sammanhang gör mig allvarligt illamående . . .

Vänder man på några Nobel-stenar så kan man visst hitta en hel del tveksamheter kring Nobelstiftelsen också. Nä, nu skall jag logga in på fejjan och gå med i den politiskt korrekta gruppen "Vi som älskar våra barn" . . . NOT!

Jojo, så det kan bli! / Go gôbbe

Tillägg: F-n va' bra skrivet - läs detta!

Aftonbladets beskrivning av saken.

Andra bloggares funderingar kring , , , ,

2 kommentarer:

  1. Hans val av slipsar och "bredkritstrecks randig kostym" visar tydligt att han inte passar in.

    SvaraRadera
  2. Så otroligt bra!

    SvaraRadera

Kul att du tittar in! Om du förhandsgranskar din kommentar och sedan vill redigera, är det bara att klicka på X-et i det övre, högra hörnet i rutan här under (eller den nyligen tillagda Redigera-knappen naturligtvis)